Najbolje palice za golf

Najbolje palice za golf 2023. – Mi biramo svoje favorite

U Golf Monthlyu testiramo i pregledavamo stotine palica svake godine od proizvođača iz čitavog spektra kako bismo odabrali ono za što vjerujemo da su najbolji vozači golfa, najbolji igrači za golf, pa sve do najboljih igrača.

Ove godine lansiran je niz novih palica za golf, pa smo mislili da bi nam pomoglo odabrati neke od naših favorita ako želite nadogradnju. Također ćete pronaći poveznice do recenzija, videozapisa i drugih vodiča za kupce u kojima ističemo više najboljih palica za golf.

Upravljački programi

Upravljački program Titleist TSi3

Titleist TSi3

Driver je jedan od najtežih klubova za bacanje, a odabir pravog može uliti samopouzdanje u majicu koja se može filtrirati do ostatka vaše igre. Kada je riječ o pokretačima, marke nisu pokazale znakove usporavanja kada je riječ o inovacijama. Dakle, možda bi novi veliki štap mogao biti upravo ono što vam je potrebno da svoju sezonu završite na letaču.

Veliki fokus s najboljim vozačima golfa ove je godine stavljen na opraštanje – osiguravanje da vaši neuspjesi ne odlutaju predaleko izvan mreže, a istovremeno ograničava količinu udaljenosti koju gubite.

U nastavku smo odabrali pet naših omiljenih vozača iz 2023., ali ako tražite nešto konkretnije, pogledajte naš popis vozača koji najviše praštaju, najboljih vozača za početnike i najboljih vozača za udaljenost.

Jedan od najboljih Titleist drajvera ikad napravljenih i jedan od najboljih golf klubova trenutno, TSi3 je apsolutna raketa. Slovo 'i' u TSi3 drajveru označava udar, inovaciju i inerciju, s važnim promjenama dizajna koje pomažu povećati brzinu palice, brzinu lopte i oprost u usporedbi s TS3.

Kruna ima novi oblik koji smanjuje aerodinamički otpor do 15 posto u usporedbi s TS drajverima kako bi se povećala brzina glave palice. Umetci za lice izrađeni su od ATI 425, zrakoplovno-svemirskog titana s vrlo visokim omjerom čvrstoće i težine plus poboljšanom elastičnošću i izdržljivošću.

Za fino podešavanje postavljanja, tu je novi SureFit CG Track oko stražnjeg praga vozača, s pet položaja za uteg od 8 g u koji se može postaviti kako bi se manipuliralo oblikom udarca i karakteristikama lansiranja. Utvrdili smo da je ovaj upravljački program dug, popustljiv i svestran, zbog čega nije bilo pametno uključiti ga u ovaj vodič.

Fairway Woods

Ping G425 Max Fairway Wood

Ping

Za razliku od svog prethodnika, Ping G425 fairway wood ima lice iz jednog dijela, umjesto čeličnog umetka, što je povećalo brzinu lopte na G425 do 1,5 mph. To se pretvorilo u jednu od šuma koja najviše oprašta na tržištu koja je dobila pristojnu udaljenost. Ovogodišnja linija ponovno sadrži tri različite glave, Max, LST i SFT, što znači da postoji glava za svakog igrača golfa.

Glava Max je svestrana, a Ping je uklonio turbulatore s krune, što čini mnogo čišću, mat estetiku. LST, Low Spin, i SFT, Straight Flight, glave izvrsna su opcija za golfera koji želi nižu vrteću glavu ili glavu s pristranom izvlačenjem. Podesiva cijev s osam postavki omogućuje vam promjenu visine i položaja, što znači da G425 možete podesiti prema preciznijim specifikacijama.

Hibridi

Callaway Apex UW

Odabir urednika 2022., ima jako puno toga što bi se svidjelo kod ovog Callaway Apex UW Hybrida, s nevjerojatnom izvedbom koja otvara mjesto golemoj količini tehnologije.

Apex

Smješten u ravnini s travnjakom na adresi, daje korisniku veliko povjerenje. To je bilo vidljivo na testiranju gdje je, što se tiče disperzije u testiranju lansirnog monitora, bio među najpreciznijim u usporedbi s drugim hibridima, s udarcima koji su bili čvrsto grupirani oko središnje linije s više promašaja koji su išli desno nego lijevo.

Callaway navodi da je Apex UW isporučio 17% veću disperziju u testiranju, naši rezultati testa monitora pokretanja to podržavaju, kao i njegovu tvrdnju da smanjuje pristranost pri izvlačenju. Stoga je jedan od najboljih hibrida koje novac može kupiti.

Pegle

Callaway

Callaway Rogue ST Pro Iron

Rogue ST Pro prekrasna je glačala sa šupljim tijelom s malo tradicionalnijim potkrovljima od ostalih Rogue ST modela u kompaktnom, igračkom obliku. To je najprikladniji model među najboljim Callaway peglama s tankom gornjom linijom i smanjenim pomakom.

Veličina je privlačna, ali nije nezgrapna i stvarno smo uživali u ponuđenom iskustvu udaranja lopte. Zvuk je tih, ali osjećaj je snažan, to je kombinacija koja pruža udaljenost bez grube akustike koju ponekad dobijete od glačala za poboljšanje igre.

Klinovi

SM9

Titleist Vokey SM9 Wedge

SM9 je primjer evolucije, a ne revolucije u odnosu na SM8, ali Titleist kaže da je razvio revolucionarni dizajn progresivnog centra gravitacije (CG) za poboljšanje kontrole udaljenosti i putanje.

Zadržan je klasičan oblik, a kada pogađaju pune udarce, oblikovanje i nedostatak offseta ulijevaju povjerenje, dok oko zelene boje izgledaju primamljivo iza lopte. Novi postupak rezanja s centrifugalnim glodanjem znači da su utori oštriji, dok je svaki utor posebno izrezan na temelju visine i završne obrade. Titleist također pregledava svaki pojedinačni utor na svakom klinu kako bi zajamčio usklađenost.

Stavci

Odyssey Eleven Putter

Odyssey Eleven

Odyssey Eleven bacač ima vrlo visok MOI za poboljšanje opraštanja udaraca izvan centra. Izrađen od kompozitnog dizajna glave s čeličnom krunom s laganim TPU i aluminijskim donjim dijelom, oprost dolazi od teških čeličnih utega u svakom od stražnjih kutova.

Postoje različite opcije poravnanja linija na glavi i izbor cijevi za ravni ili lučni potez. Najnovija generacija Stroke Lab osovine stimulira bolji tempo zaveslaja, a White Hot umetak na licu poboljšava okretanje kako bi vam pomogao da napravite više udaraca.