Golf apsolutno dominira

Golf apsolutno dominira ovim popisom najbogatijih sportaša svih vremena

Pažnja, budući roditelji! Možda biste željeli kupiti set dječjih palica za golf za dječju sobu. (Ovdje ćemo vam čak i pomoći u tome.)

Michael Jordan

Michael Jordan

Sneaker titan i navijačica US Ryder Cupa Michael Jordan, koji je također bio pristojan košarkaš u svom prethodnom nastupu, nalazi se na prvom mjestu po zaradi u karijeri prilagođenoj inflaciji s 2,62 MILIJARDE USD. Nevjerojatno, Sportico računa da je samo 6 posto toga došlo od njegovih raznih ugovora s Chicago Bullsima i Washington Wizardsima.

Tiger Woods

Tiger Woods

Ali nakon njegovog Airnessa, golf preuzima sljedeća tri sportaša. Sljedeći je Tiger Woods s 2,1 milijardom dolara, a slijede Arnold Palmer s 1,5 milijardi dolara i Jack Nicklaus s 1,38 milijardi dolara. To su tri igrača golfa koji su zajedno zaradili 5 milijardi dolara! Opet, ove brojke su prilagođene inflaciji tako da su veće od stvarno zarađenih dolara, ali svejedno, prilično nevjerojatne.

Phil Mickelson

Phil Mickelson

Ali čekajte, ima još! Phil Mickelson ne ulazi među prvih 10, ali prelazi granicu od milijardu dolara i zauzima 11. mjesto. A sa 51 godinom, nije završio s zgrtanjem novca, pogotovo nakon što je ranije ove godine postao najstariji veliki prvak u povijesti.

Kao što vidite, čak i bez Phila, golf ima najviše sportaša u top 10. Golf! I kao da je roditeljima potreban još jedan razlog da zabrane svojoj djeci da igraju nogomet, NFL igrača nema na vidiku.

Naravno, dugovječnost karijere - i činjenica da se profesionalci na turnejama mogu oblačiti poput reklamnih panoa kako bi zadovoljili sponzore - je ono u čemu golferi imaju prednost u odnosu na druge sportove. Dovraga, Palmer još uvijek zarađuje oko 40 milijuna dolara godišnje unatoč smrti prije više od pet godina. RIP Kralj.

Pa ozbiljno, što čekate?! Izvedite tu djecu na golf teren! Sada!